✉: onzeredactie@veerlesnijders.nl

Pluk de Nacht

Het 11-daagse openlucht filmfestival Pluk de Nacht vindt iedere zomer plaats aan de oevers van het Amsterdamse IJ. Van onze Redactie introduceerde en produceerde de eerste Daily Pluk, het online festivalmagazine van filmfestival Pluk de Nacht, in 2007. Sindsdien verzorgen wij ieder jaar de festivalverslaggeving en de nieuwsbrieven.

Interview
Achter iedere film zit een verhaal, vaak een bijzonder verhaal. En daarom interviewen we alle regisseurs over de totstandkoming van hun film. We zoeken naar unieke anekdotes en mooie details en achterhalen waar hij/zij inspiratie vandaan haalt. Die interviews kleedden we in 2011 aan met soundclouds, links, beeld en streamers.

Rubriek
In 2011 werd Pluk Stijl voor het eerst geïntroduceerd. Een stijlrubriek over fashion en design. Wie zijn de Plukbezoekers en waar houden ze van? Wat dragen ze en waarom? Iedere dag brachten we een andere bezoeker in beeld met een een korte vlot geschreven tekst en een glossy beeld erbij.

Blog
Blogs zorgen voor het eigenwijze geluid van een webmagazine. Jaarlijks gaan we op zoek naar nieuw talent die zijn/haar festivalervaringen op een spitsvondige manier met de lezer kan delen.

Film
Hoe vertellen we het publiek dat het vriendelijk is als ze hun troep in de prullenbak gooien? Hun stoeltje inklappen en dekentje terugbrengen? Aan de hand van een speels filmpje met een knipoog, maakten we dit duidelijk. Dit filmpje werd voor de filmvertoning en in de pauzes vertoond op het grote scherm.

Foto
Via foto- en kunstacademies zoeken we naar getalenteerde fotografen die het festival door zijn/haar ogen vast willen leggen. Iedere dag mooie beelden vanuit een vers oogpunt.

Nieuwsbrief
Persoonlijk, enthousiasmerend, origineel en vol interessante links. Een nieuwsbrief moet informatief zijn maar ook onderscheidend en een feestje om te lezen, want krijgen we er al niet genoeg in onze inbox? Voor de nieuwsbrief van Pluk de Nacht ontwikkelden we een tone of voice die perfect aansluit bij de sfeer van het festival.

© van onze Redactie 2012